You will not be able to view this website in all its glory until you upgrade your browser to one that supports web standards.


Home arrow Historie Engwegerhof
PDF Afdrukken E-mail
Over Engwegerhof
De boerderij
Verscholen tussen de bronsgroene heuvels ligt het pittoreske gehucht Engwegen tussen de hellingen van de Sousberg en de Keutenberg. Deze laatste u wel bekend van de wielerklassieker "Amstel Gold Race".

De groeps-stalen

Engwegen is een gehucht dat deel uitmaakt van het dorp Schin op Geul, dat weer ressorteert onder de gemeentevlag van het toeristenstadje Valkenburg a/d Geul.

De stallen

Op de hellingen en in de dalen van de Keutenberg en de Sousberg liggen de weilanden die behoren bij de Stoeterij / Handelsstal "Engwegerhof". Vanwege de hellende ligging zijn deze uiterst geschikt voor het laten beweiden door paarden en/of veulens.

Weilanden volledig ingericht voor paarden
De boerderij is met zijn respectabele leeftijd van ca 475 jaar een van de oudste gebouwen in Schin op Geul en sedert 4 generaties in het bezit van de familie Cuijpers. De tegenwoordige eigenaar Dhr. Pierre Cuijpers exploiteert hier een Stoeterij/Handelsstal. Doorlopend zijn er rond de 20 Friese paarden in voorraad zodat er ruimschoots aan keuze voorhanden is.
Weilanden volledig ingericht voor paarden

Daarnaast worden de paarden naar believen afgericht voor de mensport, zowel recreatief als voor de sport en bestaat de mogelijkheid om uw paard te laten beleren onder de man.
africhting paarden
Tevens worden er veulens van andere eigenaren ingeschaard voor de opfok. De voornoemde weilanden eigenen zich hier uitstekend voor. Door de mergelachtige lössgrond van de weilanden groeit er kwalitatief goed gras met veel vitaminen en kalk. En doordat de weilenden in de hellingen liggen groeien de veulens op tot uitstekend ontwikkelde paarden met een goed sterk ontwikkeld beenwerk
Grazende paarden
Voor info kunt mailen of bellen.